Hypnos kan hjälpa dig att sluta rodna

hypnos-för-att-sluta-bli-generad

Hypnos är i grund och botten någonting som vi alla upplever ibland. Alla har vi väl någon gång “glömt bort” en sträcka vi just passerat när vi kört bil. Det handlar om att du är fokuserad på någonting, precis som när du håller på att börja rodna, eller kanske ännu vanligare – rädslan för att börja rodna.

Du kanske blir generad av vad någon säger till dig och plötsligt känner du hur du börjar bli röd i ansiktet eller på halsen. Du fokuserar då inte på någonting annat än att du inte får bli “röd som en tomat”, och allt annat runt omkring dig har inte något som helst fokus. På samma sätt vill man via hypnos flytta dig från vakenhet till tillståndet där du är mitt emellan vakenhet och sömn. Där lägger du då all din uppmärksamhet på att ändra ditt tankemönster som uppstår, som när du känner att du är på väg att bli röd i ansiktet. Som med så mycket annat gör vårt undermedvetna att vi upprepar det vi alltid gjort vid givna tillfällen för att undkomma fara, eftersom det tidigare fungerat.

Ett exempel:

Du flyr från att riskera att bli generad, eller från situationer där du är rädd för att rodna, på ditt eget vis. Det kan exempelvis vara att du skyller på att du måste gå och dricka vatten för att du plötsligt blev törstig. I ditt undermedvetna så har du då programmerat hjärnan att skylla på någonting när du är på väg att bli generad. Nästa gång det händer kommer du upprepa den handlingen eftersom att du i ditt undermedvetna vet att det fungerar. Det som detta handlingsmönster dock inte hjälper dig med är ditt egentliga problem. Den rädsla som finns inom dig att börja rodna är ju din huvudsakliga oro. Och den oron kan bara ändras om du ändrar ditt undermedvetna tankemönster.

Hypnos har liknande ändamål som KBT-terapi, d.v.s. att man vill gå förbi allt logiskt tänkande som sker i nuet, för att ändra handlingarna till de problem man upplever. Mycket handlar om att ändra ditt undermedvetna tänkande och skapa nya beteendemönster som inte liknar handlingarna “som du alltid gjort” vid givna situationer.

Hypnos används förutom till att ta bort fobier, såsom rädslan för att rodna, också till:

    • att minska smärta (det mesta styrs ju från hjärnan)
    • att ta bort vardaglig stress
    • att bearbeta trauman
    • att bli mer avslappnad

Här hittar du en nedladdningsbar hypnos för de som rodnar lätt. Den är på lättförståelig engelska men fungerar lika bra som om den vore på svenska. Den omfattas av en 90-dagars pengarna tillbaka garanti om man inte är nöjd.

Stäng meny